Kaleiçi esnafı kepenk kapatarak Başkan Akaydın'ı protesto etti

Antalya'da tarihi Kaleiçi'ndeki dükkânların önüne açılan tezgâhların kaldırılması yönünde zabıtadan baskı gördüklerini iddia eden esnaf kepenk kapattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyen esnaf, burada CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı protesto etti.

Antalya'da geçtiğimiz yıl eylem yaparak Büyükşehir Belediyesi'nin önüne yazar kasa bırakan Kaleiçi esnafı yine benzer bir eylem yaptı. Kaleiçi'ndeki iş yerlerinin dış duvarlarındaki ve önündeki eşyaların zabıta tarafından zorla kaldırıldığını iddia eden esnaf, kepenk kapatarak Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü. Burada Başkan Mustafa Akaydın aleyhine slogan atan yaklaşık 250 kişilik grup, başkanı istifaya davet etti.

Bir süre slogan atan esnaflar adına açıklama yapan Nazmiye Zincir, Mustafa Akaydın'ın zabıtalar aracılığıyla esnafı taciz ettiğini iddia etti. Sezon başında bir takım anlaşmalara vararak yaya yollarını açtıklarını belirten Zincir, ?Duvarlarımızı kullanıp, tek tip branda yapacaktık. Bizzat kendisi bize dediki; ?Tek bir çivi bile çaktırmam duvarlarınıza.' Biz ürün asmazsak biteriz başkanım.' dedik. Bize, ?Biterseniz bitin. Bana duygu sömürüsü yapmayın.' dedi. Dükkanlarımızı kapattık. Her gün tacize uğruyoruz zabıta tarafından. Bugün tepki için kepenk kapattık. Buradaki esnaf artık bıktı.? diye konuştu.

Bir başka esnaf da kendilerinin Akaydın'a oy verdiklerini, ancak hem kendilerine hem de CHP'ye ihanet edildiğini iddia etti. Belediye önünde yaklaşık bir saat bekleyen grup, Akaydın'ın dışarıya çıkmaması üzerine yarın tekrar yürüyüş yapmak üzer olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber